Kajak safari na rijeci Zrmanji

KANU SAFARI / RAFTING, Rijeka ZrmanjaKajak safari organiziramo na istoj dionici kao i rafting i to u periodu kada je vodostaj rijeke prenizak za rafting.

Idealno i za djecu u pratnji roditelja, uz stručnog skipera veslanje se brzo savladava.

Pravi raj za male avanturiste.

Cijena: 40€ / osoba, 

cijenu je uračunata ulaznica u Park Prirode Velebit, osiguranje, potpuna zaštitna oprema (zaštitna kaciga, zaštitno odijelo i zaštitni prsluk), te stručno osposobljeni voditelj – skiper.

SLIKE KAJAK SAFARI

Rijeka Zrmanja “Ljepotica i Zvijer”

Rijeka je dobila kontraverzni naziv “ljepotica i zvijer” zbog prekrasnih pogleda i prizora u ljetnim mjesecima koja sliči na uspavanu ljepoticu, a isto tako na opasnu zvijer u jesenskim i zimskim mjesecima pri visokim vodostajima. Rijeka je u sjevernoj Dalmaciji duga 69 km, sa snažnim izvorom ispod planine Postak u južnom dijelu Like, a ulijeva se u Jadransko more 12 km od Obrovca. U gornjem toku Zrmanja formira 7 km široku dolinu, dok ispod Zvonigrada (ostaci srednjovjekovnog grada iznad Zrmanje) teče kroz kanjon do svog estuarija. Zrmanja tvori nekoliko brzih i malenih slapova. U donjem toku od Obrovca rijeka je duboka 5-7 m, a na ušću je široka 240 m. Sve do Obrovca rijeka je plovna za manje brodove, a kanjon Zrmanje od Obrovca do estuarija turistička je atrakcija. Zrmanja obiluje savršeno toplom vodom, prekrasnim kanjonima i vodopadima. Njene kristalno čiste vode vijugaju kroz do 200 m duboki kanjon u kojem je stvorila sedrene slapove, npr. Veliki buk kao svoj najveći kuriozitet zbog ekstremne ljepote i visine od 11 m.

Na dijelu toka nizvodno od Visokog buka ističe se Obli kuk (narodski naziv Babin zub), potpuno zaobljena šiljasta stijena smještena na lijevoj strani toka okružena vodom. Interesantna je i pojava desetak starih probijenih sedrenih slapova prosječne visine 6-8 m, koji su razmješteni na dijelu toka od Visokog buka do sela Ogari. Kod Ogarovog buka kanjon prestaje i rijeka teče uz polja sve do slapa Muškovci i dalje do Berberova buka.

Pogodna je za kupanje i ronjenje jer ima zanimljivu riječnu floru i faunu te je zbog svoje čistoće pitka. Svojom i snagom svojih pritoka, od kojih valja posebno izdvojiti Krupu. Zrmanja je tisućljećima probijala svoj put prema moru. Rijeka Krupa izvire nadaleko od zaselka Mandići iz tipičnog krškog vrela, a ulijeva se u rijeku Zrmanju iznad Velikog buka. Gotovo je nemoguće proći 50-tak metara bilo kanjonom bilo samim tokom rijeke Krupe a da se pred vama ne otvori pogled ljepši od prethodnog od kojeg ste mislili da nema ljepšeg. Na svom kratkom toku Krupa je izgradila otprilike 19 slapova (računamo li kaskade Deveterca kao zasebne slapove) od kojih većina što visinom, što razvedenošću i oblikom spadaju među najljepše slapove u Hrvatskoj.

Share

payment

payment
Booking.com

Lokacija Dalmacija Travel Agency

FACEBOOK

POSJETITE NAS…

gornji-karin_plaza_ljetovanje-50 gornji-karin_plaza_ljetovanje-74 Gornji Karin, Croatia - beach Gornji Karin, Croatia - beach gornji-karin_plaza_ljetovanje-3 gornji-karin_plaza_ljetovanje-18 Gornji Karin, Travel, Croatia Gornji Karin, Travel, Croatia Gornji Karin, Travel, Croatia Gornji Karin, Travel, Croatia Gornji Karin, Travel, Croatia Gornji Karin, Travel, Croatia Gornji Karin, Travel, Croatia Gornji Karin, Travel, Croatia Gornji Karin, Travel, Croatia Gornji Karin, Travel, Croatia Gornji Karin, Travel, Croatia Gornji Karin, Travel, Croatia

Subscribe to our mailing list

REZERVIRAJTE

REZERVIRAJTE SADA
at.wetter.tv: ZadarWetter Zadar - VorschauWetter Zadar

Pretraži

Summer 2014. in Gornji Karin, Croatia