Rafting na rijeci Uni, BIH

una rafting----RAFTING NA RIJECI UNI, BOSNA I HERCEGOVINA, N.P. UNA

3 dana, 2 noćenja sa vlastitom kamp opremom

Termini – petak, subota, nedjelja od 01.05. – 31.09.2018.

“…Bila je to Una. Otac se smije, misli da sam se prepao pa me pridržava i govori mi da se ne bojim, da je ćuprija tvrda, a ja se ne bojim: samo lebdim, sav prosjan tom Unom, tim nevidljivim čudom, za koje bih jedino znao reći, ljepota, ljepota, malo mi očiju da gledam, malo mi pluća da dišem.”  Skender Kulenović

Rafting na Uni je postao nezaobilazni društveni događaj, a dokaz tome su brojne poslovne grupe kao i obitelji koji se na ovu rijeku uvijek iznova vraćaju. Gornji tok Une je potpuno pitak, te je proglašen nacionalnim parkom što je dokaz izuzetnosti i čistoće same rijeke i glavni razlog zašto se Una smatra pravom oazom istinskih zaljubljenika prirode i prirodnih ljepota.

Doživite rafting na najljepšim i najatraktivnijim dijelovima rijeke Une, te gastronomske specijalitete specifične samo ovim krajevima.

PROGRAM

 1.       Dan, Petak

-dolazak u poslijepodnevnim satima u BiH. Odlazak u kamp, piće dobrodošlice- domaća šljivovica, smještaj. Nakon toga slijedi večera- ćevapi u domaćoj lepinji. Noćenje.

2.       Dan, Subota

Od 8:00 do 9:00 doručak- turska kava te domaća sirnica i burek sa jogurtom.

10:00 do 11:00 zaduženje opreme i odlazak na rijeku Unu- dionica Šrbački buk- Lohovo, dužine 15km, spust traje oko 3,5 sata. Upoznavanje sa ljepotama rijeke i samog Nacionalnog parka Una.

Start raftinga u dogovoru sa vodičem i skiperom.

16:00 do 17:00 povratak u kamp. Ručak- bosansko varivo sa salatom uz konzumaciju mineralne vode.

18:00 do 19:00 slobodno vrijeme, večera je preme dogovoru- janjetina sa ražnja i domaći somun uz glazbu uživo i piće po vašem izboru. Noćenje.

3.       Dan, Nedjelja

Buđenje, termin doručka prema dogovoru- turska kava, bosanska trahana sa domaćim  kruhom.

Odjava iz kampa prema dogovoru.

CIJENA IZLETA:  105 €/ osoba  ako je prijevoz u vašem aranžmanu

                                   120 €/osoba, polazak iz Zadra ili Gornjeg Karina za grupe veće od 40 osoba.

U cijenu aranžmana je uključeno:

–          Piće dobrodošlice.

–          Večera, doručak.

–          Komplet oprema za rafting; neopren odijelo i cipele, kaciga, prsluk, licencirani skiper te čamac za 8 osoba.

–          Ulaznica za NP Una kao i sama organizacija spusta, te prijevoz kamp-start-kamp.

–          Ručak, večera, doručak

–          Glazba uživo

–          Boravišna pristojba i osiguranje.

U cijenu aranžmana nije uključeno:

–          Konzumacija alkoholnog pića- vino Žilavka 1l+ mineralna voda 1l- 10E, šljivovica 0,5 ml- 1E, pivo domaći Preminger-  1E, te sokovi po cijeni od 1E komad.

 Način plaćanja: 70% po rezervaciji izleta, 30% po dolasku.

 

nacionalni park una, BiHNacionalni park „Una“ prostire se dolinom gornjeg toka rijeke Une, kao i dolinom rijeke Unac, desne pritoke Une sve do rječice Krke na zapadu. Ovo područje predstavlja jedinstvenu prirodnu cjelinu u ovom dijelu Europe,vrlo vrijednu za očuvanje ukupne krajobrazne i biološke raznolikosti,a posebno zbog:

  • položaja na granici tri klimatska područja;
  • krških oblika i hidrografije, koji su zajedno sa slivom Korane i Krke jedinstveni u europskim razmjerima;
  • reljefnih oblika koji su stvorili jedan od rijetkih prirodnih puteva prema Jadranskom moru;
  • mozaičnosti staništa, velike raznolikosti biljnih i životinjskih vrsta, te prisutnosti reliktnih i endemskih vrsta;

Ovaj prostor je i u kulturno-povijesnom smislu područje koje obiluje bogatim naslijeđem arheoloških nalazišta i povijesnih spomenika,a poseban položaj tog prostora na tranzitnom pravcu prema moru doveo ga je u prošlosti pod utjecaje mnogih kultura,od kuda potječu bogata arheološka nalazišta, ostaci srednjovjekovnih utvrda i sakralnih objekata različitih vjera i kultura. Područje Nacionalnog parka se nalazi na krajnjem zapadnom dijelu Bosne i Hercegovine, na području općine Bihać i pripada Unsko-koranskoj zaravni, a obuhvaća dolinske dijelove rijeke Une i Unca i orografske padine Plješivice i Grmeča, odnosno Osječenice. Posebnost za rijeku Unu je izrazita dužina njenog «sedrotvornog» toka, s cijelim nizom pratećih fenomena (sedrenih spilja, sedrenih otoka, barijera i slapova), te s iznimnim oblicima kotlina (Martin Brod, Kulen Vakuf, Klisa, Lohovo) i klisura kanjonskog tipa,uzvodno i nizvodno od Martin Broda te nizvodno od Štrbačkog buka.

Za rijeku Unac karakterističan je njen oblik krškog toka, posebno u njenom donjem dijelu, na kojem na prolazu kroz kanjonski dio više puta ponire i izvire, na kraju na Crnom vrelu, koje po svojim karakteristikama i ljepoti spada u poseban prirodni fenomen.

Share

payment

payment
Booking.com

Lokacija Dalmacija Travel Agency

FACEBOOK

POSJETITE NAS…

gornji-karin_plaza_ljetovanje-50 gornji-karin_plaza_ljetovanje-74 Gornji Karin, Croatia - beach Gornji Karin, Croatia - beach gornji-karin_plaza_ljetovanje-3 gornji-karin_plaza_ljetovanje-18 Gornji Karin, Travel, Croatia Gornji Karin, Travel, Croatia Gornji Karin, Travel, Croatia Gornji Karin, Travel, Croatia Gornji Karin, Travel, Croatia Gornji Karin, Travel, Croatia Gornji Karin, Travel, Croatia Gornji Karin, Travel, Croatia Gornji Karin, Travel, Croatia Gornji Karin, Travel, Croatia Gornji Karin, Travel, Croatia Gornji Karin, Travel, Croatia

Subscribe to our mailing list

REZERVIRAJTE

REZERVIRAJTE SADA
at.wetter.tv: ZadarWetter Zadar - VorschauWetter Zadar

Pretraži

Summer 2014. in Gornji Karin, Croatia